Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pčelarstvo
  • 27.04.2024. 16:00

Otvoren konkurs za ulaganje u pčelinju proizvodnju u Vojvodini

Raspisan je kako bi se poboljšali produktivnost i kvalitet proizvoda, smanjili troškovi i unapredila tehničko -tehnološka opremljenost.

Foto: Depositphotos/zstockphotos
  • 381
  • 21
  • 0

Kupovina nove opreme za proizvodnju i preradu pčelinjih proizvoda u Vojvodini biće sufinansirana putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Otvoren je do 24.maja.

Konkurs je raspisan kako bi se poboljšali produktivnost i kvalitet proizvoda, smanjili troškovi i unapredila tehničko -tehnološka opremljenost.

"Cilj je i proširenje asortimana novim proizvodima, brendiranje proizvoda i povećanje životnog standarda na selu, rast konkurentnosti uz prilagođavanje zahtevima domaćeg i inostranog tržišta i usklađivanje sa pravilima Evropske Unije", stoji na sajtu sekretarijata

Za realizaciju ove mere predviđeno je ukupno 4.650.000 dinara, a novac je namenjen za investiranje u opremu za preradu pčelinjih proizvoda. Bespovratna sredstva utvrđuju se u iznosu do 60 odsto od prihvatljivih troškova investicije ili 70 odsto za kategoriju nosilaca gazdinstava mlađih od 40 godina, na području sa težim uslovima rada i za žene nosioce gazdinstva. Maksimalan iznos po jednoj prijavi ne može biti veći od 350.000 dinara, a minimalan iznosi 50.000 dinara.

Pravo na podsticaje ostvaruju fizička lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i koja se nalaze u aktivnom statusu. Sve detalje konkursa pogledajte u dokumentima ispod teksta, a dodatno se raspitajte i na broj telefona 021/487-4186 radnim danima od  13 do 15 časova.


Dokumenti


Izvori

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo


Tagovi

Pčele Košnice Pokrajinski sekretarijat Pčelari Med Oprema za pčelarstvo


Autorka

Dinka Bogunović

Više [+]

Diplomirana novinarka, zaljubljena u pisanu reč. Trudi se da bude dorasla novinarskom postulatu: "Rečima usko, a mislima široko".