Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Navodnjavanje
  • 29.04.2024. 10:30

Za opremu za navodnjavanje i zaštitu useva od mraza namenjeno 370 miliona dinara

Biće sufinansirana nabavke oprem za poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka na teritoriji Vojvodine.

Foto: Depositphotos/soleg
  • 94
  • 13
  • 0

Sa ciljem povećanja obradivih površina pod opremom i sistemima za navodnjavanje Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo otvorio je konkurs za nabavku opreme u tom sektoru. Podnošenje prijava traje do 24. maja.

Konkretno, biće sufinansirana nabavke oprem za poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka na teritoriji Vojvodine. Osim navodnjavanja, konkurs obuhvata i kupovinu opreme za zaštitu zemljišta od mraza i korova, kao što su agrotekstili, agril, malč folije, kao i nabavku agregata, solarnih panela, pumpi, cisterni.

"Biće sufinansirano opremanje bunara, nabavka pumpi i agregata za navodnjavanje,  sistema za navodnjavanje veštačkom kišom, subirigacija", navodi se na sajtu sekretarijata.

Više registrovanih poljoprivrednih gazdinstava moći će da podnesu jednu zajedničku prijavu za investicije u sisteme za navodnjavanje, kao što su "rendžer”, "centar pivot”, "korner pivot“ i "linear”.

Za investicije po ovom konkursu namenjeno je 370 miliona dinara. Bespovratna sredstva utvrđuju se u iznosu do 60 ili 70 odsto od prihvatljivih troškova investicije.

Detalji konkursa i ostale važne informacije nalaze se u dokumentima ispod teksta, a dodatne informacije mogu se dobiti na brojeve telefona  021/487-4379 i  021/487-4546, radnim danima od 12 do 14 časova. 


Dokumenti


Izvori

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo


Tagovi

Konkurs Navodnjavanje Zaštita od mraza Agrotekstil Malč folije Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu


Autorka

Dinka Bogunović

Više [+]

Diplomirana novinarka, zaljubljena u pisanu reč. Trudi se da bude dorasla novinarskom postulatu: "Rečima usko, a mislima široko".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Njemački radnici rade sve manje. U Europi su Nijemci gotovo pri dnu statistike radnog vremena. Od 27 zemalja EU samo Danci i Nizozemci rade nešto manje. A Nijemci su često bolesni. Nedostaje im puno kvalificiranih radnika, zbog čega su sve... Više [+]