Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podignuta optužnica
  • 10.05.2024. 10:30

Ponovo pali krijumčari stoke preko Drine

Terete se da su, kako bi stekli nezakonitu imovinsku korist, nakon dogovora sa njima poznatim osobama sa područja Srbije, krijumčarili preko državne granice na reci Drini, više desetina grla krupne i sitne stoke.

Foto: Armin Durgut/PIXSELL (ilustracija)
  • 115
  • 14
  • 0

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv tri osobe iz Bratunca i jedne iz Srebrenice zbog krijumčarenja stoke iz Srbije u BiH preko Drine. U izvršenju ovog krivičnog dela otkrila ih je bh. granična policija.

Optužnica je podignuta protiv državljanina BiH M.Đ. (42), R.O. (47), J.I. (25) i P.P. (35). Oni se terete da su, kako bi stekli nezakonotu imovinsku korist, nakon dogovora sa njima poznatim osobama sa područja Srbije, krijumčarili preko državne granice na reci Drini, više desetina grla krupne i sitne stoke.

Životinje su prokrijumčarili pomoću čamca sa motorom izvan graničnih prelaza i bez potrebnih mera carinske, sanitarne, veterinarske i zdravstvene kontrole koje su propisane zakonima BiH prilikom uvoza životinja i namirnica životinjskog porekla na područje Bosne i Hercegovine.

“Optuženi se terete da su, kao saizvršioci, bez odgovarajućeg odobrenja, izbegavajući mere carinske kontrole, preko carinske linije preneli robu čiji uvoz zahteva posebno odobrenje ili dozvolu nadležnog organa, čime su počinili krivično delo - krijumčarenje iz člana 214. stav 2. Krivičnog zakona BiH”, naveli su iz Tužilaštva, dodavši da je optužnica prosleđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Podsetimo, Državno tužilaštvo BiH je i u februaru ove godine podiglo je optužnicu protiv devet osoba, zbog sumnje da su učestvovali u krijumčarenju stoke, čamcem preko reke Drine, iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu. 


Tagovi

Krijumčari stoke Podignuta optužnica Tužilaštvo BiH Četiri osobe Reka Drina Krupna stoka Sitna stoka


Autorka

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.