Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zahtevi
  • 09.05.2024. 10:30
  • Južnobanatski okrug, Vojvodina, Bavanište

Sedam udruženja poljoprivrednika traži sastanak sa novim ministrom

Konkretne teme biće dobro poznati zahtevi poljoprivrednika sa protesta iz 2023. godine.

Foto: Jovan Jovanov
  • 490
  • 42
  • 0

Sedam poljoprivrednih udruženja, među kojima su "Stig" iz Požarevca, "Naše Mleko" iz Šapca, "Udruženje proizvođača mleka Šumadije i Pomoravlja" iz Adrana, Udruženje za spas i opstanak stočara Zapadne Srbije, "Severni Banat" iz Kikinde, "Brestovački ratar" iz Banatskog Brestovca i "Složni Pidikanci" iz Bavaništa, na sinoćnjem sastanku u Bavaništu doneli su odluku da zatraže sastanak sa novim ministrom poljoprivrede Aleksandrom Martinovićem.

"Želimo da vidimo kakva je politika za budućnost nove garniture ministarstva, da obrazložimo šta se do sada izdešavalo, šta se do sada uradilo i napravimo plan za dalje korake. Tu smo za saradnju i dogovor i sada očekujemo odgovor", rekao je za Agroklub Jovan Jovanov ispred Udruženja "Složni Pidikanci" iz Bavaništa upućujući na meil koji su poslali ministarstvu poljoprivrede tražeći sastanak.

Šta će biti teme sastanka?

Konkretne teme biće dobro poznati zahtevi poljoprivrednika sa protesta iz 2023. godine od ukidanja akciza za goriva, regulisanje uvoza mleka i mlečnih proizvoda, uređenje tržišta i drugo.

"Ne tražimo nove zahteve, želimo da znamo dokle smo 'stigli' sa starim i da budemo sigurni da će oni da se ispoštuju", bio je jasan Jovanov.

U našoj anketi "Šta novi ministar poljoprivrede treba prvo da uradi po stupanju na dužnost?" većina od 37,7 odsto glasala je da najpre treba da uredi tržište poljoprivrednih proizvoda, a po 19,8 odsto anketiranih smatralo je da to treba da bude isplata drugog dela subvencija za semenski materijal kao i sastavljanje radne grupe poljoprivrednika koji bi bili ministrovi savetnici.

Ministar može da bude i najbolji i najgori do sad

Za sada među poljoprivrednicima ne postoje strogo definisana mišljenja o Aleksandru Martinoviću.

Nek ispuni dogovoreno, promeni ljude oko sebe, poručuju poljoprivrednici novom ministru

"Mi smo tu da pričamo sa ministrom ko god da je on. Možda će kroz vreme da se pokaže da je najbolji ministar, a možda i najgori", iskren je naš sagovornik koji dodaje da se svi poljoprivrednici uvek nadaju najboljem.

"Nismo upoznati sa načinom rada Martinovića i sistemom funkcionisanja njegovog tima ljudi koje će postaviti, ali se nadamo da će se nastaviti dosadašnja komunikacija sa resornim ministarstvom. Mi smo tu i raspoloženi smo za saradnju radi boljitka svih poljoprivrednih proizvođača", poručuje.


Tagovi

Sastanak udruženja poljoprivrednika Zahtevi poljoprivrednika Sastanak sa ministrom Jovan Jovanov Aleksandar Martinović Uređenje tržišta Uvoz mleka Akzica za gorivo


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...