Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Profiagrar
  • 10.05.2024. 16:00
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Sirig

Šuša: Ulažemo u kvalitetne mašine, olakšavaju nam posao na njivi

Dan otvorenih vrata za sve zainteresovane organizovan je sedmi put, a ujedno je obeleženo i 15 godina uspešnog rada.

Foto: Profiagrar
  • 878
  • 123
  • 0

Mladi ratar Nikola Šuša iz Gakova kod Sombora ove godine posejao je oko 50 hektara šećerne repe. Kada dođe vreme za njeno vađenje, a kako bi posao išao lakše i brže ponovio se mašinom za vađenje repe Ropa Tiger 3 koju je kupio od kompanije "Profiagrar".

"Obrađujemo oko 250 hektara, a sejemo i kukuruz, soju, pšenicu. Šećerna repa je trenutno najisplativija kultura, zbog toga smo je ove godine posejali. Mašina koju smo kupili je polovna, a značajno će nam olakšati posao", priča Šuša, dodajući da moći će i da naplaćuje usluge drugim ratarima, tako da će mu se ova investicija vremenom isplatiti.

Nikola Šuša je kupio i Claas kombajn, ali i Ropa mašinu za vađenje repe (foto: Dinka Bogunović)

"Veliki je problem naći radnu snagu, zato ulažemo u velike mašine koje će obaviti najveći deo posla. Do sada smo od ove firme kupili i dva traktora, ali i kombajn Claas Lexion 450 sa žitnom varijantom."

Važna je podrška na njivi

Ratar Mikola Kopčanski iz Kucure kod Vrbasa takođe kupuje mehanizaciju od ove firme već dugi niz godina.

"Važno mi je da imam dobru podršku i servis. To je jedan od razloga zašto ovde kupujem mašine. Svoj prvi kombajn Claas Tucano 320 sam kupio od njih, a kasnije telehender, kao i traktor John Deere", kaže Kopčanski i dodaje da je jedna od najkorisnijih priključnih mašina koje je pazario plug obrtač Lemken Juwel 8.

Mikola Kopčanski zadovoljan podrškom nakon kupovine

Ovaj poljoprivrednik na oko 200 hektara seje tipične vojvođanske kulture, kukuruz, pšenicu, soju, ali je i on posle pauze od 15 godina posejao repu.

"Sezona nije počela baš najbolje, zbog vremena, ali sam optimističan da će prinosi biti dobri."

Otvorena vrata za sve

Njih dvojica su među brojnim zadovoljnim kupcima. Veliki broj njih došao je na tradicionalno godišnje okupljanje Profiagrara čije je sedište na putu između Siriga i Srbobrana.

"Dan otvorenih vrata organizujemo sedmi put, a ujedno obeležavamo i 15 godina rada. Uvek pozovemo sve kupce, ali i ostale koji žele da vide šta nudimo", priča predstavnik za prodaju i marketing u ovoj firmi Bojan Dragojević.

Dragojević: Prodajemo novu, ali i visoko kvalitetnu očuvanu mehanizaciju

Firma je osnovana 2009. godine kao nemačko- srpsko partnerstvo, a akcenat je na uvozu i prodaji novih, ali i kvalitetnih polovnih poljoprivrednih mašina. Od 2014. godine rade i u Hrvatskoj, u Čepinu pored Osijeka.

"Situacija u poljoprivredi nije sjajna u poslednje dve sezone. Cene novih mašina su značajno uvećane, ali i polovne su ispratila taj rast. Od početka pokušavamo da ponudimo kvalitetnu mehanizaciju, uz povoljnije cene, ali i postprodajnu podršku i garanciju za te mašine."

Od krupne, do priključne 

U ponudi su uglavnom nemački brendovi, a izdvajaju se Ropa kombajni i utovarivači za šećernu repu, kao i vučeni jednoredni i dvoredni kombajni za krompir i luk.

"Imamo kompletan Lemken program priključnih mašina, Bergmann pretovarne i prikolice za razbacivanje stajnjaka. Tu su i Geringhoff adapteri i hederi", kaže Dragojević, dodajući da prodaju i adaptere italijanske firme TecnoMais.

Ropa program uvek privlači pažnju

"Novina je saradnja sa nemačkom firmom Albach koja proizvodi samohodne čipere za drvo koji prave drvenu sečku od kompletnih stabala i drvenih ostataka. Preduzeće “Hrvatske šume” je već kupilo nekoliko takvih mašina, a u Srbiji još pokušavamo da razvijemo njihovu prodaju."

Claas kombajn najprodavaniji

Kupci ove kompanije su uglavnom iz Vojvodine, ali ih ima i ispod linije Dunava - iz Smedereva, Požarevca, Velike Plane.

"Najdalje što smo stigli je Aleksinac. Uvek im je na raspolaganju naša stalna podrška i servis, kakav god problem da imaju. Takođe, radimo i uslužno servis za Ropa i Claas mašine", priča naš sagovornik.

Claas je najzastupljeniji kombajn kod nas

Kada je reč o polovnim mašinama, najprodavaniji su Claas kombajni.

"Vodimo računa da su to kvalitetne mašine iza kojih možemo da stanemo i garantujemo za njih. Kada je reč o Claas kombajnima, uglavnom su stari od dve do 15 godina. Nije to samo prodaja, već i obučavamo čoveka koji će rukovati kombajnom, nabavljamo delove i obezbeđujemo servis."

Pregled mašina van sezone

Van sezone rade defektažu, odnosno, pregled kombajna.

"Kada se završi sezona naši serviseri odlaze na teren i pregledaju mehanizaciju koju smo prodavali. Popišu sve delove koje bi trebalo zameniti, a na kupcu je da li će da menja nešto, ništa ili sve. Gledamo da predupredimo probleme u žetvi, jer svaki dan stajanja tada mnogo košta."

Zahvaljujući saradnji sa nemačkom firmom "Granit Parts" otvoren je i Profiagrar shop gde su u ponudi rezervni delovi za skoro sve brendove priključne i pogonske mehanizacije, kao i alati, pribori i zaštitna oprema.

Za sve detalje u vezi sa kupovinom i servisom možete se obratiti Bojanu Dragojeviću na broj telefon 064 65 90 218


Tagovi

Nova mehanizacija Polovna mehanizacija Ropa Lemken Bojan Dragojević Nikola Šuša Mikola Kopčanski Profiagrar Dan otvorenih vrata Claas


Autorka

Dinka Bogunović

Više [+]

Diplomirana novinarka, zaljubljena u pisanu reč. Trudi se da bude dorasla novinarskom postulatu: "Rečima usko, a mislima široko".


Partner