Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz piletine
  • 07.05.2024. 14:00

Kina ukinula upozorenje zbog ptičjeg gripa u Srbiji: Slobodan izvoz?

Podsetimo, poslednji slučaj ptičjeg gripa zabeležen na teritoriji naše zemlje bio je u opštini Kanjiža gde je na ribnjak na Velebitu uginulo oko 600 ždralova.

Foto: Depositphoto/ryzhov
  • 57
  • 30
  • 0

Kina je ukinula upozorenje o opasnosti od ptičijeg gripa u Srbiji, saopštila je u utorak Generalna uprava carina. Zahtevi za inspekciju i karantin za srpsku živinu i njene proizvode koji se izvoze u Kinu biće formulisani posebno, dodaje se u saopštenju, koje prenosi Rojters.

Vlada Srbije je početkom aprila usvojila zaključak o sprečavanju i kontroli avijarne influence (ptičji grip) što je, kako se navodi, najvažniji preduslov za izvoz pilećeg mesa iz Srbije na kinesko tržište, piše Blic.

"Usvajanje ovih zaključaka predstavlja još jedan preduslov da na dan stupanja na snagu Sporazuma o slobodnoj trgovini sa NR Kinom, Srbija ima što veći broj poljoprivredno-prehrambenih proizvoda koji mogu bez carine da se izvoze na kinesko tržište", navodi se u objavi na zvaničnom Instagram nalogu Ministarstva poljoprivrede.

Nova, veoma zarazna varijanta ptičjeg gripa: Najugroženiji ždralovi

Podsetimo, poslednji slučaj ptičjeg gripa zabeležen na teritoriji naše zemlje bio je u opštini Kanjiža gde je na ribnjak na Velebitu uginulo oko 600 ždralova


Tagovi

Ukinuto upozorenje Kina Ptičji grip Izvoz piletine za Kinu Izvoz u Kinu Inspekcija i karantin


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...