Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Strani turisti
  • 03.05.2024. 10:40
  • Moravički okrug, Gornji Milanovac

Domaćini Gornjeg Milanovca uče engleski zbog sve većeg broja stranih turista

Kurs traje dva i po meseca, gde će svi zainteresovani imati jednom nedeljno dvočas. Ovim znanjem, vlasnici etno domaćinstva unapređuju i uslugu koju nude.

Foto: TO Gornji Milanovac
  • 74
  • 48
  • 0

Zbog sve većeg broja stranih turista u rudničko-takovskom kraju, za vlasnike seoskih turističkih domaćinstava Turistička organizacija Gornjeg Milanovca organizovala je kurs engleskog jezika. Među domaćinima vlada veliko interesovanje, jer se i na taj način unapređuje seoski turizam, piše RTS.

"To je namenski kurs engleskog jezika, jer nama nije cilj da naše domaćine opteretimo učenjem. Oni će jednom sedmično imati dvočas engleskog jezika. Dakle, oni će na taj način, za nekih dva i po meseca savladati osnove ovog jezika. Naučiće kako da se pravilno obrate gostu, kako da prime gosta, da se predstave, da kažu nešto o svome kraju i nešto više o svom domaćinstvu", izjavila je direktorka TO Gornji Milanovac Nevena Obradović u obaveštenju na zvaničnom sajtu.

"Ja sam se prijavio, jest' da sam malo u godinama, ali smatram da ću nešto da naučim i da ću to da iskoristim kad gosti se pojave ovde ispred naše kuće da možemo da napravimo jedan najmanji neki sporazum i da se lepo razumemo...", smatra za RTS vlasnik apartmana na Rudniku Milivoje Marković.

Gosti su se odavno uverili u čari seoskog i planinskog turizma u rudničko takovskom kraju. Mnogi domaćini imaju višedecenijsko iskustvo i ponudu stalno obogaćuju. Za odmor u prirodnom ambijentu prilagodili su porodične kuće, uredili dvorišta i srdačno dočekuju turiste. Učenjem engleskog unapređuju i uslugu.


Tagovi

Kurs engleskog jezika Seoski turizam TO Gornji Milanovac Nevena Obradović Milivoje Marković Strani gosti Strani turisti Turistička ponuda


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB