Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Inovacije
  • 22.04.2024. 16:00

Evropski programi za razvoj inovacija u poljoprivredi: Pozivi otvoreni do kraja aprila

NALED poziva sve inovatore, istraživače i preduzetnike da se prijave za programe podrške koji su otvoreni, a tokom celog procesa mogu da računaju na stručnu pomoć.

Foto: Depositphotos/pressmaster
  • 120
  • 8
  • 0

Četiri javna poziva otvorena su za poljoprivredne prizvođače koji žele da započnu ili unaprede svoju proizvodnju, a u okviru regionalne mreže koju je pokrenuo Evropski institut za inovacije i tehnologiju (EIT). U Srbiji će ovaj program u naredne dve godine voditi NALED.

Cilj programa je da se ubrzaju inovacije u proizvodnji hrane i smanje emisije ugljen-dioksida, kao i da se potrošačima pruže zdravije i pristupačnije opcije u ishrani i unapredi bezbednost hrane. Zajedno sa Poljoprivrednim fakultetom u Novom Sadu, NALED će raditi na umrežavanju nauke i privrede i okupljanju istraživača, preduzetnika i akademske zajednice, koji žele da realizuju svoje ideje i inovacije u domenu poljoprivrede. Posebna podrška biće usmerena na razvoj ženskog preduzetništva i start- up scene.

"Drago nam je što nas je EIT, kao najveća svetska zajednica za inovacije u hrani, prepoznao kao zemlju sa velikim potencijalom i pružio priliku da unapredimo znanja i mogućnosti koje imamo. Predstavljaćemo Srbiju u regionalnoj mreži Food habova. Poljoprivreda je najvažnija izvozna grana, a kako bismo bili i ostali konkurentni na tržištu moramo da uhvatimo korak sa trendovima i modernizujemo tradicionalan način proizvodnje", kaže menadžer za regulatornu reformu u NALED- u Todo Terzić.

Otvorena četiri poziva

NALED poziva sve inovatore, istraživače i preduzetnike da se prijave za programe podrške koji su otvoreni, a tokom celog procesa mogu da računaju na stručnu pomoć.

"Svi koji budu želeli moći će da iskoriste prednosti stručnog mentorstva, prilagođenih preduzetničkih programa i lako dostupnih finansijskih sredstava koji će im omogućiti da pokrenu, ubrzaju i unaprede svoje poslovanje."

Do kraja aprila otvorena su četiri poziva;

  • EIT Jumpstarter namenjen je timovima sa inovativnim poslovnim idejama koji žele da pokrenu svoju kompaniju;
  • Sales Booster pomaže inovativnim startapovima da istraže i uđu na nova poljoprivredna i prehrambena tržišta širom Evrope;
  • Team Up program spaja talentovane tehnološke inovatore sa odgovarajućim poslovnim partnerima kako bi ubrzali komercijalizaciju inovacija;
  • Program Test Farms namenjen je za startape i pojedince koji imaju revolucionarne agro - tehnološke proizvode i usluge. Rešenja će biti testirana na farmama, sa usevima ili stokom, radi provere i njihove validacije.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u NALED-u.


 


Tagovi

NALED Evropski institut za inovacije i tehnologiju Todo Terzić Programi podrške Žensko preduzetništvo Start- up Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu


Autorka

Dinka Bogunović

Više [+]

Diplomirana novinarka, zaljubljena u pisanu reč. Trudi se da bude dorasla novinarskom postulatu: "Rečima usko, a mislima široko".

Šta novi ministar poljoprivrede treba prvo da uradi po stupanju na dužnost?

106


Glasova: 48

Uredi tržište poljoprivrednih proizvoda 45,3%

Glasova: 10

Ukine akcize za gorivo 9,4%

Glasova: 9

Reši problem PIO fonda 8,5%

Glasova: 1

Očisti registar goveda i utvrdi tačno brojno stanje 0,9%

Glasova: 1

Poveže katastar sa eAgrarom 0,9%

Glasova: 16

Isplati drugi deo subvencije za semenski materijal 15,1%

Glasova: 20

Sastavi radnu grupu poljoprivrednika kao svojih savetnika 18,9%

Glasova: 1

Ne znam 0,9%

Pregled ankete

Pregled ankete