Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ribe
  • 12.04.2024. 09:00

Lovostaj šarana u toku - kazne od 35.000 dinara

Ukoliko se lovostaj ne ispoštuje troškovi prekršajnog postupka su minimalno 35 hiljada dinara, uz oduzeti pribor i to bez odštetnog zahteva.

Foto: Depositphoto/KrzysztofWinnik
  • 241
  • 69
  • 0

Lovostaj na šarana počeo je 1. aprila i trajaće do 31. maja, podseća Ribolovački Savez Vojvodine.

Lovostaj na smuđa i smuđa kamenjara je još uvek u toku i traje do kraja aprila.

Prestaje lovostaj na štuku.

"Naša ribočuvarska služba će dati sve od sebe da se lovostaj ispoštuje. Da podsetimo da navedene vrste ne zadržavate u čuvarci ukoliko je upecate. Najčešće izgovore 'ostavio sam kasnije za slikanje', 'baš sam hteo da je pustim' i slično ne uvažavamo - ukoliko ulovite šarana ili smuđa, potrudite se da ih sa udice skinete brzo i bez oštećenja i da ribu odmah vratite u vodu", ističu iz Saveza i dodaju da su troškovi prekršajnog postupka minimalno 35 hiljada dinara, uz oduzeti pribor i to bez odštetnog zahteva.

Takođe, počinje zabrana za stajaće alate kod privrednih ribara (senkeri, vrške, stajaće mreže...), te ukoliko primetite ove alate na delu Tise u nadležnosti ribočuvarske službe DOO RSV od 164 do 65 rkm, obratite se na meil rsvns021@gmail.com

"Uspešan mrest je budućnost naših voda", poručuju.


Tagovi

Lovostaj Šaran Ribolov Ribolovački savez Vojvodine Kazna Stajaći alati


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!